Ruta de la Tapa: test (deel 4, slot)

NERJA – In Nerja kan iedereen momenteel de ‘5e Ruta de la Tapa’ afwerken (tot donderdag 15 juni), waaraan wordt deelgenomen door achttien tapasbars, restaurants en café’s. Daarbij is telkens een tapa en een caña (of vergelijkbaar drankje) te verkrijgen voor de prijs van 1,80 euro (zie nerjadigitaal.com/tapasroute-nerja/). De redactie van NerjaDigitaal sloot zich daar bij aan en voltooide de rondgang langs alle deelnemende etablissementen, in een poging daarbij tot een ‘vergelijkend warenonderzoek’ te komen. Vandaag het laatste deel met drie tests, waarbij we verschillende aspecten de revue laten passeren en die afzonderlijk beoordelen.

 • Nr. 3 : Rest. Marisquería La Estrella. Tapa: “Saquito sorpresa con salsa sol y luna”.
 • Ambiance: 6, dit visrestaurant ligt aan het fraaie Plaza de los Cangrejos met op zich een leuk terras, helaas worden deelnemers aan de Ruta de la Tapa direct naar een soort zijbarretje in het restaurant gedirigeerd met uitzicht op een blinde muur.
 • Klantvriendelijkheid: 5, bestek en tapa worden zonder veel omhaal neer gemikt, de indruk wordt gewekt dat deelnemers aan de Ruta de la Tapa het liefst snel weer moeten verdwijnen om plaats te maken voor ‘echte‘ gasten. Uitleg over de tapa is er niet, tijd voor een praatje al evenmin.
 • Tapa: 7, de visloempia is goed van smaak, de saus is pittig en niet geschikt voor mensen die daar gevoelig voor zijn.
 • tapas_estrella
 • Nr. 6 : Restaurante Ibérico. Tapa “Canelón de lomo al horno con mango asado y crujiente de jamón ibérico acompañado de patatas en tempura”.
 • Ambiance: 6, het restaurant ligt aan de Calle Diputación met een terras op straat, bestaande uit tonnen en krukken. Niet echt gezellig, als valt er door het grote aantal passanten wel het en ander te zien. Binnen is er wat vreemde mix tussen diezelfde tonnen en krukken, alsook keurig gedekte tafels.
 • Klantvriendelijkheid: 8, personeel de tijd om een ander uit te leggen, is vriendelijk én snel qua bediening.
 • Tapa: 8, klein van formaat, groot van smaak. De combinaties zijn goed uitgebalanceerd
 • tapas_iberico
 • Nr. 9 : Pescadería El Artesano. Tapa “Hamburguesa de atún rojo, cama de lechuga con endivia y pimiento en su jugo”.
 • Ambiance: 6, eigenlijk zit je hier in een viswinkel met een paar hoge tafels en krukken. Niet bepaald wat een Nederlander is gewend, maar we zijn dan ook in Andalucía en dit was een wel bijzondere ervaring. De Pescedaría zit bovendien aan een drukke aanvoerstraat (Calle Cruz) richting centrum.
 • Klantvriendelijkheid: 9, ondanks dat we twintig minuten vóór zijn officiële openingstijd arriveren, heet de uitbater ons hartelijk welkom en verzoekt ons om vooral toch plaats te nemen, onderwijl zich verontschuldigend dat de tapa wel even op zich kan laten wachten omdat hij zich nog midden in zijn voorbereidingen bevindt. Prompt gaat hij gedreven aan de slag met de tonijn, nadat hij even snel twee caña’s (blikjes) heeft geserveerd.
 • Tapa: 9, je bent visliefhebber of niet, maar om de volle en perfecte smaak van deze tonijn-burger kan niemand heen. Voor ons een absolute kandidaat om tot winnaar van de Ruta de la Tapa 2017 te worden gekroond, een waardige afsluiting van ons tapa-avontuur door de binnenstad van Nerja.
 • tapas_estralla_cruz

 

SLOTCONCLUSIE : Die laten we aan U over. Smaken verschillen en beoordelingen zijn immers relatief. Wél kwamen er bij ons zes deelnemende zaken bovendrijven die om allerlei verschillende redenen (smaak, kwaliteit, presentatie, ambiance en/of beleving) boven de rest uitstaken: La Salamandra, Pescadería El Artesano, Hotel Parador, La Tahona Holandesa, Meson La Bodega en Peña Madridista de Nerja.

NB: deel 1 van deze test is terug te lezen via deze link: nerjadigitaal.com/ruta-de-la-tapa-nerja-test-deel-1/, deel 2 via de link nerjadigitaal.com//ruta-de-la-tapa-nerja-test-deel-2/ en deel 3 via de link  nerjadigitaal.com/ruta-de-la-tapa-test-deel-3/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s