Ruta de la Tapa: test (deel 3)

NERJA – In Nerja kan iedereen momenteel de ‘5e Ruta de la Tapa’ afwerken, waaraan wordt deelgenomen door achttien tapasbars, restaurants en café’s. Daarbij is telkens een tapa en een caña (of vergelijkbaar drankje) te verkrijgen voor de prijs van 1,80 euro (zie nerjadigitaal.com/tapasroute-nerja/). De redactie van NerjaDigitaal sloot zich daar bij aan in een poging de route de komende tijd te  voltooien en daarbij tot een ‘vergelijkend warenonderzoek’ te komen. Vandaag deel 3 met vier tests, waarbij we verschillende aspecten de revue laten passeren en die afzonderlijk beoordelen.

 • Nr. 16 : Hotel Parador. Tapa: “Ajo blanco nerjeño con tartar de tomate acinipo, nube de mojama y vinagreta de mango”.
 • Ambiance: 9, aankomend in de lobby van dit hotel naast Playa Burriana wordt u doorgestuurd naar het restaurant met bijzonder fraai buitenterras. Vol uitzicht over de Middellandse Zee en de kustlijn van Nerja tot Maro.
 • Klantvriendelijkheid: 7, aardige obers die na enig aandringen wat uitleg wilden geven over de geserveerde tapa én de locatie zelf.
 • Tapa: 8, verrassend lekkere én frisse tapa, vol van smaak en leuk geserveerd.
 • tapaParador
 • Nr. 12 : Mo Gastroptapas. Tapa “Cortijero siglo XXL”.
 • Ambiance: 7, het restaurant ligt ‘uit de route’ aan de Calle Andalucía (een doorgaande weg) met aan de voorkant een beperkt aantal zitplaatsen op krukken aan een barretje en twee tafels. Het interieur is erg modern.
 • Klantvriendelijkheid: 6, personeel neemt geen tijd om veel aandacht aan deelnemers aan de Ruta de la Tapa te besteden.
 • Tapa: 6, gezien de naamgeving én de faam van Mo Gastrotapas (winnaar in 2015) is deze tapa ronduit teleurstellend. Aan de opmaak en presentatie is wél degelijk aandacht besteed, het product zelf is nogal droog en heeft niet veel smaak. Bij het nuttigen is ook enige vaardigheid met mes en vork gewenst..
 • TapaMo
 • Nr. 2 : La Joya. Tapa “Albóndiga rellena de queso cheddar y paté vegetariano con yogur griego con nueces y cebolla caramelizada”
 • Ambiance: 6, gelegen op de hoek van het Plaza del Ovido en de Calle Los Huertos, met een beperkt terras.
 • Klantvriendelijkheid: 5, bij onze eerste poging om 5 minuten voor 7 wordt ons duidelijk te verstaan gegeven dat de keuken pas om 7 uur open gaat. Anderhalf uur later is het er binnen erg druk en laat de bediening op zich wachten. Het gebrek aan enthousiasme bij de ober wordt ruimschoots goed gemaakt door Nederlanders achter ons, die in gebrekkig Nederlands-Engels dapper informeren of er ook appeltaart wordt geserveerd met de zin “Do you have ook appletart?” (…)
 • Tapa: 7, La Joya is het eerste deelnemende etablissement dat u de keuze laat uit het nuttigen van een vegetarische of niet-vegetarische tapa. Dit gebeurt door middel van een duo van toast met gekarameliseerde ui en paté (erg smakelijk en fris) én een gehaktballetje (gortdroog) met cheddar-kaas voorzien van een mini-tomaatje.
 • tapaJoya
 • Nr. 18 : Méson El Asador. Tapa: “Tierra y mar”
 • Ambiance: 8, leuk Andalusisch tapasbarretje in een fraai oud (en diep) pand in het hartje van het oude centrum, gelegen aan de Calle de la Cruz tegenover de ingang van de parkeergarage.
 • Klantvriendelijkheid: 7, de barkeepster/serveerster vliegt van hot naar haar om het haar cliëntele naar de zin te maken en doet haar best haar glimlach te houden (helaas tevergeefs, maar begrijpelijk gezien de veeleisende toeristen tussen de lokale bezoekers).
 • Tapa: 7, simpel maar een tapa zoals een tapa hoort te zijn. Zonder veel opsmuk, twee stukjes geroosterd brood voorzien van ham en geitenkaas met een zoet sausje. Erg jammer is het daarbij dat de kok een, helaas geslaagde, poging heeft gedaan de tapa te verzuipen in olijfolie.
 • tapaCruz

NB: deel 1 van deze test is terug te lezen via deze link: nerjadigitaal.com/ruta-de-la-tapa-nerja-test-deel-1/, deel 2 via de link: nerjadigitaal.com/ruta-de-la-tapa-nerja-test-deel-2/ .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s