Markten

Een overzicht van de markten in en rond Nerja.

markt in nerja warenmarkt 01

Wij pretenderen zeker niet volledig te zijn in dit overzicht, het is meer een richtlijn en service voor onze bezoekers. Aanvullende informatie is altijd welkom op het email-adres nerjanieuws@gmail.com .

Rommelmarkt Nerja

Uitgebreide rommelmarkt in Nerja, elke zondagochtend vanaf 08.00 tot circa 14.00 uur in Nerja-West bij de Avda. Constitución.

Warenmarkt Nerja

Ook voor de marktliefhebbers heeft Nerja genoeg te bieden. Zo is er dinsdagochtend (van 08.00 uur tot circa 14.00 uur) een grote warenmarkt in Nerja-West bij de Avda. Constitución, waar voor iedereen wel iets is te vinden.

Warenmarkt Frigiliana

Wekelijkse donderdag-warenmarkt op het centrale plein in het hart van het fraaie witte bergdorp, naast de rotonde in het centrum. De uitgebreide warenmarkt duurt van 09.00 uur tot circa 14.00 uur en is perfect te combineren met een wandeling door de nauwe en steile straatjes van dit dorp, dat op amper vijf kilometer boven Nerja ligt.

Diverse markten in Torrox

In Torrox is het iedere maandag marktdag. Met verschillende soorten markten, verdeeld over de gemeente. Zo is er een markt aan de Avenida Esperanto, in het naburige gehucht El Morche, aan de kust in Torrox-Costa en Torrox-Pueblo (Calle Almedina). De openingstijden zijn van 09.00 tot 14.00 uur. Ook in Torrox-Costa is er iedere maandagochtend naast de Cooperativa Sra. de la Nieve een markt.

Iedere woensdag is er een markt in Torrox Park, El Pino. Deze duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot 14.00 uur ’s middags.

Boerenmarkt Trapiche

In het plaatsje Trapiche, even buiten Vélez-Málaga aan de C-335, wordt wekelijks op dinsdag een boerenmarkt gehouden. De markt duurt van 10.00 tot 13.00 en is te vinden in de Jardines del Trapiche.

Warenmarkt Algarrobo

Wekelijkse warenmarkt op woensdagochtend in de kustplaats Algarrobo. De markt is te vinden langs de kustweg N-340 en duurt van 09.00 tot circa 14.00 uur.

Warenmarkt Torre del Mar

Iedere donderdag is er een warenmarkt in de kustplaats Torre del Mar, op zo’n 25 kilometer van Nerja te bereiken langs de kustweg N-340. De markt kent zo’n 190 marktkramen en duurt van circa 09.00 tot 14.00 uur.

Iedere tweede zaterdag van de maand is er in Torre del Mar een uitgebreide vlooienmarkt.

Weekmarkt in Cómpeta

In het fraaie bergdorp Cómpeta is iedere zaterdagochtend tot circa 14.00 uur in de middag een weekmarkt, op het plein bij het binnenrijden van Cómpeta.

Warenmarkt Almuñecar

Wekelijkse een grote zondagmarkt in Almuñécar, van 09.00 tot 14.00 uur op het terrein voor de McDonalds.

Warenmarkt Periana

In het witte bergdorp Periana is iedere woensdag een warenmarkt. Periana ligt op een hoogte van 547 meter en 28 kilometer landinwaarts vanaf Torre del Mar. Het 3.550 zielen tellende dorp ligt verscholen tussen de bergen en vele olijfbomen. Het dorp werd in 1884 na een aardbeving grotendeels herbouwd.

Warenmarkt in Benamargosa

Wekelijkse markt, iedere woensdag, in het dorp Benamargosa. Dit 2.000 inwoners tellende plaatsje ligt zo’n 14 kilometer van de kust boven Torre del Mar, op 100 meter hoogte en naast de rivier La Cueva. Dit in Moorse stijl gebouwde dorp, met witte huizen en nauwe straatjes, staat bekend om de teelt van citroenen, olijven, avocados en mango’s en heeft tevens zijn eigen wijnen.

10 gedachten over “Markten

 1. ALMUÑECAR :Pas op deze vrijdag waarschijnlijk de laatste vrijdag , er is geen markt gedurende de Feria van Almuñecar
  In Motril is er markt op dinsdag en vrijdag vooral goed voor groenten en fruit en gedurende de zomer de woensdagavond een avondmarkt op de paseo daar waar de camping is, ook veel groenten en fruit zeer goedkoop
  Bérénice

  Like

 2. Rommelmarkt in Nerja op zondag is echt niks bijzonders. Je loopt er in 5 minuten overheen. Paar kraampjes met sieraden maar voor de rest tweedehands schoenen ouwe cd”s platen spelers oude kleren en allerlei andere oude spullen die waarschijnlijk niemand wilt hebben geen aanrader😞

  Like

  1. Dat is wel een aardige definitie van het woord ‘rommelmarkt’ 😉
   Daarbij komt dat het zondag de eerste markt van het nieuwe jaar was, waarschijnlijk met circa de helft van het aantal standhouders dat er gedurende ‘het seizoen’ staat; daar mag je ook niet veel van verwachten in ‘de winter’ 😉

   Like

  2. Bedankt peter voor commentaar. ik vertrek eind jan voor 2 maand naar costa torrox en was op zoek naar rommelmarkt in de buurt.
   nu kan ik op zoek naar iets anders op zon morgen

   Like

 3. De markt in Nerja is echt wel de moeite waard hoor, alleen in januari en in de hete zomer is het wat stiller omdat iedereen weet dat er weinig bezoekers komen
  Wij proberen met zijn allen als vaste standhouders er iets moois van te maken, en hopen dat de bezoekers met allerlei, het zij 2e hands het zij zelfgemaakte spullen naar huis te keren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s