Programma processies tijdens de Semana Santa in Nerja

NERJA – De komende week staat Nerja, evenals vrijwel alle Spaanse steden en dorpen, in het kader van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen). Met ingang van woensdag 5 april tot en met zondag 9 april zijn er dagelijks (met uitzondering van zaterdag 8 april) indrukwekkende processies in de stad, waarbij imposante ´tronillo´s´ door de leden van de diverse broederschappen in traditionele kledij over de straten van de binnenstad worden gezeuld.

Op woensdag 5 april is het ´Miercoles Santo´ en begint de processie vanaf de El Salvador-kerk (vertrek circa 19.30 uur). De route: Blacón de Europa, Puerta del Mar, Calle Pintada, Calle Angustias, Plaza Ernita, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en terug naar het Balcón de Europa.

Een dag later is het ´Jueves Santo´ en begint de processie rond 20.30 uur bij de El Salvador-kerk. De donderdagse route: Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Plaza Cantarero, Calle Méndez Nuñez, Calle Bronce, Calle Angustias, Plaza Ernita, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en terug naar het Balcón de Europa.

Vrijdag 7 april volgt ´Viernes Santo´ en begint de processie wederom rond 20.30 uur bij de El Salvador kerk, de route is dan gelijk aan die van een dag eerder. De Semana Santa in Nerja wordt afgesloten op zondag 9 april met de ´Domingo de Resurrección´. De processie begint dan rond het middaguur bij de El Salvador-kerk. De route: Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Calle Arropicros, Calle Huertos, Calle Frigiliana, Calle Carretas, Calle Pintada, Calle Angustias, Plaza Ermita, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen waarna het eindigt op het Balcón de Europa.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s