Maro viert weer Feria de San Antón Abad

MARO – In het, tot de gemeente Nerja behorende, kustdorp Maro wordt dit weekeinde weer het jaarlijkse Feria de San Antón Abad gevierd. Het traditionele feest is een eerbetoon aan de lokale beschermheilige.

Op zaterdag 14 januari worden er vanaf 19.00 uur overal in het dorp vreugdevuren ontstoken, trekken er muziekkorpsen door de straten en wordt er in het centrum van het dorp gedanst in feesttenten, op de klanken van diverse bands. Ook op zondag 15 januari treden er her en der in het dorp bands op. Op dinsdag 17 januari is er rond 12.00 uur een speciale mis in de lokale kerk Iglesia de las Maravillas, rond 17.00 uur gevolgd door de traditionele optocht door de straten van het dorp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s