Ontsteking kerstverlichting Málaga op 26 november

MALAGA – De jaarlijkse en spectaculaire kerstverlichting in de stad Málaga wordt dit jaar op zaterdag 26 november voor de eerste keer ontstoken. Ook dit jaar is er weer een spectaculair openingsprogramma gepland.

De Andalusische kustplaats staat de laatste jaren bekend als sfeervolle stad met aparte en riante kerstverlichting, welke vooral op de Calle Larios spectaculair genoemd mag worden. Málaga behoort met zijn kerstverlichting tot Europa´s twintig fraaist verlichte steden in de kerstperiode. Het aanvangstijdstip is 19.00 uur, de verlichting blijft tot en met vrijdag 6 januari 2023 actief.  Bij de installatie is rekening gehouden een zo laag mogelijk energieverbruik via onder meer LED-technologie om de CO2-uitstoot binnen de perken te houden. Het lichtspektakel trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

De ontsteking van de verlichting is een heel spektakel, dat plaats vindt op de klanken van bekende moderne kerstliedjes. Naast dit spektakel op de Calle Larios worden ook andere straten in de historische binnenstad van Málaga bij het evenement betrokken zoals de Calles Marqués, Sagasta, Souviron, Enrique García (Plaza de Camas), Herrera del Rey, Puerta del Mar, Moreno Carbonero en Álamos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s