Hardloopwedstrijden op Playa Burriana

NERJA – Voor het 28ste jaar wordt deze week de jaarlijkse hardloopwedstrijd ‘Homenaje Ayo Nerja’, meetellend voor de Media Legua, afgewerkt. Deze wordt dit jaar op vrijdag 26 augustus gehouden. Het parcours loopt grotendeels over de boulevard die de wandelaars normaal tussen de ligbedden van het strand en de merendero’s (strandtenten) voert, maar maakt ook enkele lussen over het strand zelf.

De start en finish bevindt zich ter hoogte van de vermaarde merendero Ayo (waar de paëlla wordt bereidt op een open vuur dat door specialisten wordt gestookt van pallets) . Het eerste startschot zal rond 19.00 uur weerklinken als de ‘benjamins’ (zeven en achtjarigen, zowel jongens als meisjes) de strijd aanbinden over 450 meter. Daarna volgen nog diverse categorieën voor de jeugd, het hoofdprogramma voor de senioren start om 19.55 uur. De af te leggen afstand voor die categorie is 2750 meter.

Inschrijving staat open voor iedereen (kosten: één euro) via de website http://www.nerjaatletismo.com. Ook kan er op de wedstrijddag tot een uur tevoren worden ingeschreven bij de wedstrijdtent naast Ayo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s