Málaga CF ontsnapt aan degradatie ondanks nieuwe nederlaag

MALAGA – Ondanks de achttiende nederlaag van dit seizoen, zaterdagavond tegen het bezoekende Burgos CF (0-1), is voetbalclub Málaga zeker van lijfsbehoud in de Spaanse Segunda División. De Andalusische formatie staat nu vijf punten los van de degradatiestreep op de achttiende plaats met nog één competitiewedstrijd (uit tegen Lugo, zondag 29 mei) voor de boeg.

Voor een uitverkocht stadion La Rosaleda (25.389 toeschouwers) kon Málaga zich zaterdagavond 21 mei via een overwinning op Burgos definitief veilig spelen. Die overwinning bleef uit, maar door de nederlagen van de naaste concurrenten Real Sociedad B (verloor met 3-2 bij Huesca) en Amorebieta (ging met 5-0 onderuit tegen en bij Cartagena) konden de Málaga-fans na afloop van de wedstrijd opgelucht adem halen.

In een bar slechte wedstrijd had de thuisclub weliswaar een duidelijk veldoverwicht, maar kwamen de bezoekers vier minuten voor rust op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Miguel-Ángel Rubio. Een onmachtig Málaga slaagde er in de tweede helft niet in de opgelopen schade te repareren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s