Programma processies tijdens Semana Santa in Nerja

NERJA – De komende week staat Nerja, evenals vrijwel alle Spaanse steden en dorpen, in het kader van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen). Met ingang van woensdag 13 april tot en met zondag 17 april zijn er dagelijks (met uitzondering van zaterdag 16 april) indrukwekkende processies in de stad, waarbij imposante ´tronillo´s´ door de leden van de diverse broederschappen in traditionele kledij over de straten van de binnenstad worden gezeuld.

Op woensdag 13 april is het ´Miércoles Santo´ en begint de processie (circa 19.30 uur) bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa. De route voert vervolgens over de Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Calle Angustias, Plaza de la Ermita, Calle Granada em Plaza Cavana terug naar het Balcón de Europa.

Een dag later is ´Jueves Santo´ en begint de processie wederom vanaf de El Salvador-kerk (vertrek circa 21.00 uur). De donderdagse route: Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Plaza Cantarero, Calle Méndez Nuñez, Calle Bronce, Calle Cruz, Calle Ánimas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en het Balcón de Europa.

Ook op vrijdag 15 april (´Viernes Santo´) begint de processie om 21.00 uur bij de El Salvador-kerk, De af te leggen route voert de stoet vervolgens opnieuw over de Puerta del Mar, Calle Pintada, Plaza Canterero, Calle Méndez Nuñez, Calle Bronce, Calle Cruz, Calle Ánimas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en het Balcón de Europa.

Zondag 17 april staat de afsluitende processie geprogrammeerd. Deze vertrekt rond het middaguur vanaf het Balcón de Europa en volgt vervolgens de route: Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Calle Arropieros, Calle Huertos, Calle Frigiliana, Calle Angustias, Plaza de la Ermita, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen om te eindigen op het Balcón de Europa.

Een en ander is wel afhankelijk van de weersomstandigheden: bij regen worden de processies afgelast.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s