Storm zorgt voor veel schade aan stranden in Nerja, Torrox en Torre del Mar

NERJA – De harde wind van de afgelopen dagen heeft aanzienlijke schade aangericht aan de stranden van veel kustplaatsen in de Axarquía-regio. In Nerja hebben vooral de stranden van Playazo, Chucho en Torrecilla te lijden gehad onder de bij tijd en wijle metershoge golven die tegen de kust beukten. Ook uit Torrox, Caleta de Vélez, Vélez-Málaga en Torre del Mar kwamen meldingen van schade aan de lokale stranden.

In al deze gemeenten wordt momenteel hard gewerkt om de geleden schade zo goed mogelijk vóór de aanvang van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen, red.) – en de daarbij horende toestroom van toeristen – te herstellen. De harde golfslag heeft de afgelopen dagen veel strand vernield en weggeslagen. In Vélez-Málaga werd de afgelopen dagen ook de brandweer ingeschakeld om tijdelijke (zand)dammen aan te leggen om daarmee de strandbars en terrassen van cafés zo goed mogelijk te beschermen.

In de huidige weersvooruitzichten houdt de harde wind nog aan tot en met woensdag 6 april, daarna zwakt de wind af en lopen de temperaturen weer op tot gemiddelde waarden van iets boven de grens van 20 graden Celsius.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s