Aantal Corona-gevallen in Nerja loopt verder op

NERJA – Het aantal Corona-gevallen in Nerja is het afgelopen weekeinde fors opgelopen. Volgens de meest recente cijfers van de lokale gezondheidsdiensten zijn er in het eerste weekeinde van januari liefst 131 nieuwe gevallen bijgekomen, daarnaast is er één persoon overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus.

Sinds het begin van de pandemie in het voorjaar van 2020 zijn er in Nerja nu 1.650 Corona-besmettingen gedetecteerd, waarvan inmiddels 1.249 personen hersteld zijn verklaard. Zestien personen zijn in Nerja tot nu toe overleden aan de gevolgen van Corona. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is dit weekeinde opgelopen tot een recordhoogte van 1.456,7.

De gemeente Nerja vraagt de inwoners en bezoekers dringend zich te houden aan alle veiligheidsvoorschriften en onnodige risico´s te allen tijde te vermijden. Het dragen van een mondmasker in openbare ruimten is momenteel verplicht in Nerja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s