Schade door brand bij Maro is aanzienlijk

NERJA/MARO – De schade en het persoonlijk leed dat is ontstaan door de natuurbrand op zondag 28 november bij het kustdorp Maro lijkt beduidend groter dan de officiële instanties tot nu toe hebben toegegeven.

Zo zouden liefst 24 families dakloos zijn geworden omdat hun huizen ten prooi vielen aan de vlammenzee. Hét probleem daarbij is dat om illegale huizen ging, die nooit gebouwd hadden mogen worden in het gebied (dat een agrarische bestemming heeft) tussen Maro en de autosnelweg A-7. De gemeente Nerja heeft hierover officieel nog steeds niets vrijgegeven.

Voor zover nu bekend is 36,6 hectare grondgebied aangetast door de brand, waaronder een deel van het natuurpark Maro-Cerro Gordo (daarvan werd 2,6 hectare getroffen). In het gebied zou voor drie ton aan avocado-, bananen- en andere fruitbomen in vlammen zijn opgegaan. Ook zou, volgens welingelichte maar niet officiële bronnen, een opslag voor kano´s, surfplanken en duikapparatuur (geschatte waarde zestigduizend euro) aan het strand van Maro zijn verbrand. Deze bronnen melden tevens dat vuur is aangestoken door een zeventigjarige man (nationaliteit niet bekend gemaakt), die door de windvlagen vrijwel direct de controle over het vuur kwijtraakte. Brandweerkorpsen waren, met assistentie van blushelikopters, zondag vanaf 09.00 uur ´s morgens tot diep in de nacht van zondag op maandag bezig met de bestrijding van de brand.

(c) Eigen Foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s