Strandwachten weer actief op stranden van Nerja

NERJA/MARO – De surveillance- en hulpdiensten van de strandwachten in Nerja en Maro worden met ingang zaterdag 5 juni weer geactiveerd. Gedurende het komende zomerseizoen zullen er 41 reddingswerkers actief zijn om een oogje in het zeil te houden en waar nodig op te treden en/of hulp te verlenen.

Hiermee hoopt Nerja’s wethouder van strandzaken María del Carmen López de komende drie maanden te voldoen aan de stijgende vraag naar toezicht en de aanwezigheid van gekwalificeerde reddingswerkers. “We hopen hiermee de veiligheid op en rond onze stranden de gehele zomer te kunnen waarborgen”, geeft López aan. “Tijdens de selectieprocedure telde ook mee dat de medewerkers een gedegen kennis moeten hebben van de Engelse taal, om daarmee de kwaliteit van de geboden service te verhogen voor de toeristen.”

Vanuit de groep van 41 aangenomen reddingswerkers zijn twee coördinatoren aangesteld, die de activiteiten de komende maanden in goede banen moeten leiden.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s