Forse stijging aantal Corona-meldingen in Nerja

NERJA – Na een periode van relatieve rust is er deze week plotseling weer sprake van een toename op het gebied van gedetecteerde Corona-gevallen binnen de gemeente Nerja. Dinsdag 1 juni werden er vier nieuwe besmettingen gemeld door de lokale gezondheidsdiensten, woensdag 2 juni waren dat er zes en donderdag 3 juni werden er acht nieuwe besmettingen gemeld.

Woordvoerders van de gezondheidsdiensten waarschuwen de lokale bevolking én de aanwezige toeristen om toch vooral de momenteel geldende Corona-regels te respecteren en om alert te blijven. Ook elders in de provincie Málaga is momenteel sprake van een lichte stijging in het aantal Covid-19 besmettingen.

Nerja telt nu 580 besmettingen sinds het begin van de pandemie vorig jaar. Hiervan zijn inmiddels 516 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) liep door de nieuwe gevallen op naar 189,2 (was een week geleden 42,6). Dit alarmerende cijfer ligt momenteel beduidend hoger dan het provinciaal gemiddelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s