Eén nieuw Corona-geval in Nerja tijdens het weekeinde

NERJA – Binnen de gemeente Nerja is er het afgelopen weekeinde één nieuwe Corona-besmetting gedetecteerd. Daarmee is er sprake van een aanzienlijke verbetering ten opzichte van een week eerder, toen er gedurende het weekeinde nog zes nieuwe gevallen werden gemeld.

Het aantal geconstateerde Corona-gevallen binnen de gemeentegrenzen van de Andalusische kustplaats is daarmee, sinds het begin van de pandemie vorig jaar, opgelopen naar 541. Hiervan zijn inmiddels 511 mensen volledig genezen verklaard. Een en ander blijkt uit de maandag 24 mei gepubliceerde gegevens van de lokale gezondheidsdiensten.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) liep de afgelopen week (in totaal vier nieuwe meldingen) op naar 61,5. Dit cijfer stond een week geleden op 42,6. De mondkapjesplicht in openbare ruimten en op straat alsmede het onderling houden van anderhalve meter afstand blijft vooralsnog gehandhaafd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s