Zes nieuwe Corona-gevallen in Nerja tijdens het weekeinde

NERJA – Terwijl er vrijwel overal sprake is van versoepeling van de regelgeving rond het Corona-virus, werden er het afgelopen weekeinde in Nerja toch weer zes nieuwe gevallen van Covid-19 besmettingen gedetecteerd. Eerder vorige week werden er al drie nieuwe gevallen gemeld binnen de gemeentegrenzen van de Andalusische kustplaats. Daarvoor bleef Nerja twee weken lang gespaard van nieuwe besmettingen.

Deze cijfers komen naar voren in de vandaag (maandag 17 mei) gepubliceerde gegevens van de lokale gezondheidsdiensten. Nerja (circa 21.000 inwoners) telt nu 537 besmettingen sinds het begin van de pandemie vorig jaar. Hiervan zijn inmiddels 504 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) liep door de nieuwe gevallen weer op naar 42,6 (was een week geleden 14,2).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s