Zomer maakt zijn entree rond Nerja

NERJA – Nadat zondag 16 mei voor de eerste keer dit jaar temperaturen boven de 30 graden Celsius werden gemeten, blijft het ook de komende week aangenaam toeven in Nerja en omgeving. De meteorologen van het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) verwachten de komende dagen veel zon en gemiddelde dagtemperaturen van circa 25 graden Celsius rond Nerja.

Wél is er daarbij sprake van passerende wolkendekken, de kans op neerslag is vrijwel nihil en de wind laat het grotendeels afweten. Maandag 17 mei wordt een gemiddelde dagtemperatuur van 27 graden Celsius verwacht, de dagen daarna zakt de temperatuur iets met gemiddelde waarden rond de 25 graden.

De oorzaak van de plotselinge stijging van de temperaturen in het afgelopen weekeinde ligt deels in de zogeheten Terral, een warme wind die vanuit de bergen richting zee waait, waardoor er minder verkoeling wordt aangevoerd dan normaal het geval is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s