Voetbalsprookje Granada CF krijgt nieuw hoofdstuk in Noorwegen

MOLDE – In het Noorse Molde werd donderdagavond 18 maart een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Europese voetbalsprookje van Granada CF. De Andalusische formatie plaatste zich ondanks een 2-1 verlies tegen Molde FK in het Europese debuutjaar voor de kwartfinales van de Europa League, nadat de club een week eerder op eigen bodem een 2-0 winst had geboekt.

Echt in de problemen kwam Granada eigenlijk nooit in Noorwegen, daarvoor was Molde te zwak en voetbalde Granada te georganiseerd. Na een beginfase waarin beide ploegen elkaar volledig in evenwicht hielden, kwam de thuisclub na een half uur spelen onverwacht tóch op voorsprong. Granada-verdediger Jesús Vallejo ging bij een poging om de bal uit een verdwaalde Noorse voorzet op te ruimen in de fout, waarbij hij het speeltuig knullig over de eigen doellijn werkte: 1-0.

Molde putte moed uit deze onverwachte meevaller en probeerde Granada de duimschroeven wat verder aan te draaien. De Noren bleken echter onmachtig om het de Andalusiche equipe echt lastig te maken. Aan de andere kant was Granada enkele keren dicht bij de gelijkmaker, mede dankzij het optreden van de watervlugge  en bij vlagen ongrijpbare aanvaller Robert Kenedy. De Braziliaan bleek een ware plaag voor de verdediging van de thuisclub maar verder dan wat schoten van afstand kwam hij in de eerste helft niet.

Twintig minuten voor tijd maakte Roberto Soldado aan alle Noorse hoop een einde door de bal snoeihard binnen te koppen (1-1). In de wetenschap dat Molde daarna nog drie treffers moest produceren om de kwartfinales te halen, kabbelde de wedstrijd vervolgens gezapig naar het einde. De enige opwinding die nog volgde werd veroorzaakt door de Kameroener Yan Eteki, die als invaller vlak voor tijd uiterst onbenullig een Noorse aanvaller in het strafschopgebied ondersteboven liep. Erik Hestad wist met de strafschop wel raad en schoot Molde op de valreep nog naar een 2-1 winst.

Foto (c) Facebooksite Granada CF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s