Nerja handhaaft huidige Covid-maatregelen

NERJA – De huidige Coivid-19 maatregelen in Nerja blijven ook de komende week van kracht. Dit heeft het Consejería de Salud y Familias de la Junta de Andalucía vrijdagavond 12 maart bekend gemaakt. Eind volgende week wordt de situatie rond het virus opnieuw bekeken.

Een en ander houdt in dat Nerja vooralsnog in de categorie 2 qua maatregelen blijft, met onder meer een avondklok tussen 22.00 en 06.00 uur én sluitingstijden voor de horeca die op 21.30 uur zijn gesteld. Het maximum aantal personen aan een tafel is daarbij vier (zes op een buitenterras). Ook de mondkapjesplicht op straat en in openbare ruimten blijft vooralsnog gehandhaafd.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) voor Nerja is de afgelopen week gedaald naar 18,9. “Nu is het zaak om waakzaam te blijven en op deze voet door te gaan, zodat we Pasen onder de best mogelijke omstandigheden en zonder extreme beperkingen kunnen vieren”, geeft de gemeente Nerja aan in een verklaring rond de handhaving. Informatie over het niveau 2, waarin Nerja zich bevindt, is te vinden op de website http://www.mapacovid.es .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s