Etmaal zónder Corona-besmettingen in Nerja

NERJA – Voor het eerst sinds lange tijd hebben zich in Nerja binnen één etmaal géén nieuwe Corona-besmettingen voorgedaan. Nadat er in het begin van de week nog telkens sprake was van één of twee gevallen per dag, meldden de lokale gezondheidsdiensten donderdagochtend 25 februari dat er de afgelopen 24 uur géén nieuwe gevallen aan het licht zijn gekomen.

Daarmee zet de positieve ontwikkeling van de afgelopen zich verder voort. De gemeente acht het vooralsnog, ook gezien de ervaringen uit het recente verleden, te vroeg om de momenteel geldende veiligheidsmaatregelen te versoepelen.

In totaal zijn er binnen de gemeente Nerja (circa 21.000 inwoners) sinds het begin van de pandemie 470 Covid-19 besmettingen gedetecteerd, hiervan zijn inmiddels 312 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is deze week gedaald naar 47,3, waar het nog geen twee weken geleden de grens van 500 (met als gevolg een gedwongen sluiting van de gemeentegrenzen) benaderde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s