Viering Día de Andalucía op maandag

NERJA – De jaarlijkse en traditionele viering van de Día de Andalucía vindt dit jaar plaats op maandag 1 maart. De officiële datum voor deze feestdag in Andalucía is normaal gesproken 28 februari maar aangezien deze datum dit jaar op een zondag valt is de feestdag volgens Spaans gebruik doorgeschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Veel instanties, supermarkten en winkels houden op de Día de Andalucía de deuren gesloten of hebben hun openingstijden aangepast. Het aantal feestelijke activiteiten is dit jaar beperkt vanwege de Corona-crisis, een groot aantal jaarlijks terugkerende evenementen vinden helemaal geen doorgang vanwege de geldende beperkingen.

De feestdag werd in 1980 in het leven geroepen ter ere van de Andalusische onafhankelijkheidsverklaring in 1980. Daarbij wordt er in de regel een eerbetoon gebracht aan de politicus, schrijver en historicus Blas Infante (1885-1936), die wordt gezien als de grondlegger van het Andalusische nationalisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s