Verdere daling aan Corona-besmettingen in Nerja

NERJA – In het afgelopen weekeinde zijn er drie nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld door de diverse gezondheidsdiensten in Nerja. Daarmee is het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) verder gedaald naar 70,9.

Eind vorige week stond dit getal nog op 89,9, anderhalve week geleden stond het incidentiecijfer op 454 en werd de grens van 500 (waarop de gemeentegrenzen worden gesloten op last van de Junta de Andalucía, red.) benaderd. De verbetering van de huidige situatie heeft vooralsnog geen gevolgen voor alle geldende beperkingen. De gemeente Nerja heeft lering getrokken uit het recente verleden, waarbij snelle versoepeling van de regelgeving resulteerde in een groeiend aantal besmettingen.

In totaal zijn er, sinds het begin van de pandemie, 468 Corona-gevallen gemeld in Nerja. Hiervan zijn inmiddels 307 personen genezen verklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s