Ruta del Sol verplaatst naar mei

NERJA – De 67ste editie van de Ruta del Sol, een etappekoers voor professionele wielrenners door Andalucía, is door de organisatoren verplaatst naar eind mei. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor woensdag 17 tot en met zondag 21 februari.

Door de huidige situatie rond het Corona-virus is nu gekozen om de traditionele wielerronde, die sinds jaren door de grote wielerploegen wordt gebruikt als dé voorbereidingskoers op het nieuwe wielerseizoen, te verplaatsen naar maandag 24 mei tot en met vrijdag 28 mei. Het etappeschema is nog niet vrijgegeven.

In voorgaande edities maakten Málaga en Vélez-Málaga veelal deel uit van het routeschema, terwijl wielerploegen vaak onderdak zochten in Nerja vanwege de centrale ligging. Ook de flanken van de Sierra Nevada rond Granada werden in de meeste voorgaande edities aangedaan.

Alejandro Valverde in de Ruta del Sol 2014. Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s