Nerja hoopt deel van toeristenseizoen te redden

NERJA – Nu er sprake is van versoepeling in de Corona-maatregelen en ook het vliegverkeer binnenkort weer op gang lijkt te komen, wil de gemeente Nerja alles in het werk stellen om alsnog een deel van het toeristenseizoen te redden. Burgemeester José Alberto Armijo riep maandag alle betrokken toeristenorganisaties en –verenigingen in Nerja op om samen te werken in een poging nog iets van deze zomer te maken.

Nerja is als kustgemeente aan de Costa del Sol zwaar getroffen door de Corona-crisis, waarbij vooral de toeristische sector (één van de belangrijkste vormen van inkomsten voor Nerja) is geraakt. “Het is essentieel dat we in Nerja als één team samenwerken om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden”, stelde Nerja’s burgemeester daarbij.

Armijo gaf tevens aan dat Nerja vooralsnog vooral moet mikken op de mogelijkheden die de omringende natuur biedt met de aanwezigheid van de diversiteit in de stranden langs de veertien kilometer lange kustlijn, het natuurpark Maro-Cerro Gordo én de Grotten van Nerja.

“We moeten onder meer de toegang tot de stranden buiten de stadskern vergemakkelijken én intelligent gebruik maken van de mogelijkheden die omringende natuur ons biedt”, gaf hij aan. Armijo bepleitte het inhuren van een erkend en prestigieus bedrijf om daartoe snel een promotiecampagne op te zetten.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Een gedachte over “Nerja hoopt deel van toeristenseizoen te redden

  1. Misschien een idee om strand gasten via een boot te verplaatsen naar diverse stranden.
    Een soort boot met diverse stops dit zie je ook wel een op Griekse eilanden.
    Omdat veel strandje rondom nerja moeilijk te bereiken zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s