Digitale viering Noche en Blanco in Nerja

NERJA – De negende editie van de Noche en Blanco, een groots opgezet cultureel evenement in Nerja, wordt dit jaar op een aangepaste manier gevierd. In plaats van straat- en plein optredens door allerlei artiesten en groepen in het centrum van Nerja wordt het – acht jaar geleden gelanceerde – feest dit jaar op zaterdag 23 mei gevierd met een digitale editie. Dit in verband met huidige veiligheidsmaatregelen rondom het Covid-10 virus.

De Noche en Blanco (vaak ten onrechte verward met het jaarlijkse feest Fiesta Blanca, waarbij iedereen in het wit gaat gekleed en dat jaarlijks in augustus plaats vindt op de stranden van Nerja) is een cultureel initiatief dat in 2002 in Parijs het levenslicht zag en al snel navolging kreeg in veel Europese steden. Het project zelf heeft als doelstelling om kunst, cultuur en muziek dichter bij de inwoners van de stad en de toeristen te brengen.

De viering is dit jaar digitaal op alle sociale netwerken van de gemeente Nerja zoals Facebook en YouTube. Het centrale thema is daarbij het driehonderd jarig bestaan van de Ermita de Nuestra Señora de las Angustias. Aan de daarbij uitgezonden video’s is medewerking verleend door lokale kunstenaars, scholieren, verenigingen en diverse bedrijven uit Nerja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s