Markten in Nerja gaan voorlopig nog niet door

NERJA – De markt in Nerja blijft, op verzoek van de markthandelaren zelf, vooralsnog gesloten. Dit ondanks de overstap op maandag 18 mei naar Fase 1 van de de-escalatiemaatregelen inzake de Corona-crisis.

In die maatregelen is er toestemming voor een markt op 25 % van de normale omvang en qua voetgangersverkeer maximaal één derde van het normale volume. De markthandelaren van Nerja hebben de gemeente echter laten weten geen brood te zien in een markt van een dusdanig beperkte omvang en hebben uitgesproken te willen wachten tot een volgende fase van de de-escalatiemaatregelen.

De gemeente Nerja gaat de komende week, in samenwerking met een afvaardiging van de markthandelaren, bekijken welke hygiënische maatregelen er getroffen moeten worden om de markten (in Nerja is er wekelijks op dinsdag een warenmarkt en op zondag een rommelmarkt aan de Avenida de la Constitución) in de nabije toekomst veilig doorgang te laten vinden.

markt in nerja warenmarkt 02aFoto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s