Eerste Corona-besmetting in Cómpeta

COMPETA – In het bergdorp Cómpeta (op circa 25 kilometer landinwaarts van Nerja) is zaterdag (16 mei) voor het eerst een besmetting van het Covid-19 virus geconstateerd. Ook in Nerja (totaal aantal nu tien), Vélez-Málaga en Rincón de la Victoria werden nieuwe Corona-gevallen gemeld.

De besmetting in Cómpeta is de derde binnen 48 uur in het binnenland van de Axarquía-regio, waar tot nu toe sinds het begin van de alarmfase in totaal 333 besmettingen zijn vastgesteld. Ruim 60 procent daarvan is inmiddels genezen verklaard, 22 mensen zijn in de Axarquía overleden aan de gevolgen van het virus.

In het afgelopen etmaal zijn er in de provincie Málaga géén nieuwe slachtoffers gevallen, waardoor het aantal dodelijke slachtoffers nog op 278 staat. In zijn totaliteit steeg het aantal geconstateerde besmettingen in de provincie Málaga het afgelopen etmaal met 45 naar een totaal van 4.113.

ambulance kleinFoto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s