Provincies Málaga en Granada maandag naar Fase 1

NERJA – De provincies Málaga en Granada gaan met ingang van maandag 18 mei naar Fase 1 in het Covid-19 de-escalatieplan, hetgeen een versoepeling van de huidige strenge regelgeving betekent. Vorige week werd de overstap van Fase 0 naar Fase 1 door de regering nog afgewezen, nadat bleek dat een aantal regio’s in deze provincies nog niet aan alle eisen voldeden.

Voor de horeca betekent deze overstap dat de café’s en restaurants, nog wel onder strenge voorwaarden, weer gedeeltelijk open kunnen gaan. Zo is het bewaren van onderlinge afstand daarbij cruciaal en derhalve mogen de terrassen slechts gedeeltelijk (50 procent) worden gebruikt. Bars en restaurants mogen vooralsnog alleen buiten op hun terrassen serveren, de binnenkant blijft ook in Fase 1 nog gesloten.

Ook verplaatsingen met de auto (of motor, bromfiets etcetera) zijn weer toegestaan, met de restrictie dat men daarbij binnen de eigen provinciegrens blijft. Verder mogen ook kleinere winkels weer openen mits aan alle veiligheidsregels wordt voldaan. In Nerja gaat slechts een gedeelte van de horeca vanaf maandag weer open, veel restaurant- en bareigenaars hebben al aangekondigd onder de huidige voorwaarden nog gesloten te blijven en te wachten tot er meer vrijheden zijn.

SpaanseVlag

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s