Almáchar houdt virtuele San Isidro-viering

ALMACHAR – In het dorp Almáchar wordt het traditionele San Isidro-feest dit jaar op een alternatieve manier gevierd. Door de maatregelen en tijdelijke regelgeving rond het Corona-virus kan er dit jaar geen ‘bedevaart’-optocht plaatsvinden en moet iedereen zo veel mogelijk tuis blijven. Als alternatief heeft de gemeente Almáchar nu een ‘virtuele San Isidro-bedevaart’ uitgeschreven.

De inwoners kunnen daarbij tevens deelnemen aan een ‘paëlla-wedstrijd’. Daarnaast wordt de inwoners gevraagd zich tóch in de traditionele klederdracht te steken, eventueel een alternatieve ‘praalwagen’ te bouwen (in verband met de crisis uiteraard op privégrond), daarvan foto’s te maken en in te sturen naar de gemeente.

Een jury zal daarbij zondagmiddag 17 mei uiteindelijk drie prijswinnaars aanwijzen, die daarmee waardebonnen van respectievelijk tachtig, vijftig en dertig euro verdienen. Almáchar ligt op zo’n 14 kilometer van Vélez-Málaga en 26 km van Málaga in het Axarquía-gebied in het binnenland van de Costa del Sol.

Almachar Concurso de Paellas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s