Nerja blijft ook komende week in ‘Fase 0’

NERJA – In Nerja en de omliggende plaatsen blijft ook volgende week ‘Fase 0’ van de Corona-maatregelen van kracht. Het aanvankelijke plan om maandag 11 mei door te schakelen naar een volgende fase, met de daarbij behorende toename aan vrijheden, is daarmee voorlopig van de baan. De plotselinge stijging van een aantal geconstateerde besmettingen in de Axarquía-regio ligt aan deze beslissing ten grondslag.

Een en ander houdt tevens in dat de terrassen van café’s en restaurants ook volgende week nog gesloten zullen zijn. De afgelopen 24 uur werden er opnieuw twaalf Corona-besmettingen vastgesteld in onder Torrox, Vélez-Málaga en Algarrobo.

“Hoewel er geen nieuwe gevallen zijn geconstateerd in Nerja en Maro, is het zaak om op onze hoede te blijven. Het is zaak om de veiligheid- en voorzorgsmaatregelen te blijven uitvoeren op het huidige niveau, een overstap naar een volgende fase zou op dit moment onverantwoord zijn”, reageerde Nerja’s burgemeester José Alberto Armijo in een eerste reactie op de recente ontwikkelingen.

Armijo doet daarbij tevens een beroep op de bevolking om zich vooral te houden aan de momenteel geldende regelgeving en daarmee verdere infecties te voorkomen.

Nerja Corona patrouillesFoto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s