Verdere versoepeling Corona-maatregelen vanaf maandag 11 mei

NERJA – De Spaanse regering wil vanaf maandag 11 mei een verdere versoepeling van de Corona-maatregelen doorvoeren. Daarbij is het bijvoorbeeld toegestaan om met maximaal tien familieleden of vrienden bij elkaar te komen of met meerdere personen in één auto te reizen. Daarbij gelden nog wel enkele restricties en een bindende voorwaarde is dat de situatie rond het Covid-19 virus de komende dagen niet opnieuw escaleert.

Dit verklaarde de Spaanse premier Pedro Sánchez Pérez zaterdagavond in een toespraak op de Spaanse nationale televisie. Daarin werd tevens gesteld dat de horeca de terrassen op maandag 11 mei mag openen met een bezetting van vijftig procent (eerder was er sprake van dertig procent, red.) en een onderlinge afstand tussen de gasten van twee meter.  Groepen van meer dan tien personen zijn daarbij nog niet toegestaan.

Vanaf morgen (maandag 4 mei) mogen restaurants wél open, maar uitsluitend voor afhaalmaaltijden. Consumptie ter plekke is dan een week later weer toegestaan onder de hierboven vermelde voorwaarden.

SpaanseVlag

6 gedachten over “Verdere versoepeling Corona-maatregelen vanaf maandag 11 mei

  1. Sanchez zelf heeft dit in een toelichting ooit aangegeven (zie SPANJE.IN). Maar ik heb het verder inderdaad nooit meer teruggezien… Bedankt voor je relatie.

    Like

  2. Beste Paul, we zitten momenteel in fase 0 en het is nog steeds niet zeker of we maandag naar fase 1 kunnen én mogen gaan gezien de recente ontwikkelingen rondom het Corona-virus. Fase 4 is nog mijlenver weg.
    De ontwikkelingen rond het virus zijn bepalend voor de verdere toekomst hier, al het andere is simpelweg speculatie. Hier zijn géén wiskundige formules op los te laten, de mensheid heeft hier nog nimmer mee van doen gehad en hoe het zich allemaal ontwikkelt is voor IEDEREEN de vraag. Laten we eerst maar eens zien fase 4 te halen en ons dan bezig houden met dergelijke vraagstukken, die overigens weer allerlei vertakkingen gaan hebben aangezien het ene terras verschillend is van het andere.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s