Colores de Nerja winnaar Cruces del Mayo en Casa

NERJA – Het kruis met de titel ‘Colores de Nerja’ van Fernando Díaz Nieto is door de keuringscommissie uitgeroepen tot winnaar van de traditionele en jaarlijkse Cruses del Mayo-competitie. Deze werd vanwege de maatregelen rond het Corona-virus anders afgewerkt dan gebruikelijk.

De kruisen (en toebehoren) werden dit jaar niet in openbare ruimtes geplaatst maar op privé-gronden (of balkons en terrassen) waarbij ze ter beoordeling werden bezocht door leden van de keuringscommissie. Cruses del Mayo wordt ieder jaar georganiseerd door de afdeling Tradiciones Populares van de gemeente Nerja.

Aan de Cruses del Mayo 2020 werd door 21 kruisen deelgenomen, 13 in de categorie voor volwassenen en 8 in de categorie voor kinderen. Achter het winnende kruis was de tweede plaats voor Carmen María Muñoz met ‘Mírame Girasol’, terwijl de derde plaats ging naar ‘¡Este año tiene huevos!’ van Estrella Gumersindo Heredia.

In de categorie voor kinderen ging de winst naar ‘Todo saldrá bien’ van Zaida en Leire Martín Rodríguez. Alle prijswinnende kruisen zijn te zien op de Facebookpagina van de gemeente Nerja https://www.facebook.com/AyuntamientoDeNerja/ .

Nerja Cruses del Mayo 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s