Desinfectie-douche voertuigen bij binnenrijden Torrox

TORROX – Over de kustweg N340 is bij het binnenrijden van Torrox een sproei-installatie over de weg aangebracht, die alle binnenkomende voertuigen automatisch desinfecteert met een oplossing van water, zout en het desinfecterende middel Biodyozon.

De installatie kent een hoogte van vijf meter, zodat ook grotere vrachtwagens doorgang hebben. Volgens burgemeester Óscar Medina volgt Torrox daarmee het voorbeeld van veel andere gemeenten in de Axarquía-regio (de gemeente Periana was één van de eersten, red.) die hun toegangswegen hebben voorzien van dergelijke sproeibogen.

‘Ook in de huidige noodtoestand zijn er nog veel voertuigen dagelijks Torrox binnen voor bevoorrading of andere urgente taken. Met de desinfectie-installatie hopen we de mogelijke aanwezigheid van het Corona-virus op de buitenkant van deze voertuigen te elimineren’, stelt de burgemeester in een uitleg.

torrox welcome in torrox 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s