Onderzoek naar haalbaarheid bouw van restaurant op Playa Calahonda

NERJA – Er komt een (nieuwe) haalbaarheidsstudie naar de bouw van een restaurant op het Playa Calahonda van Nerja. In het verleden was op dit strand, naast het Balcón de Europa, de merendero Papagayo gevestigd.

Volgens wethouder Nieves Atencia is de nieuwe haalbaarheidsstudie in het belang van Nerja ‘om één van de meest gefotografeerde baaien aan de Costa del Sol in al haar diensten te herstellen waardoor het weer volledig operationeel kan zijn voor het genot van alle inwoners van Nerja én de toeristen.’

Eind 2017 kwam via niet officiële kanalen naar buiten dat een hotelketen nog voor 2021 een hotel wilde bouwen op het Playa Calahonda, nadat dat gemeente destijds via een slopende procedure Papagayo had onteigend. De grond werd vervolgens voor een miljoen euro verkocht aan de hotelketen, op voorwaarde dat het strand ter plekke zou worden hersteld en dat de ontwikkelaars tevens het project rond het herstel van het wandelpad tussen het Balcón de Europa en Playa Burriana (‘Paseo de los carabineros’) opnieuw zou activeren. Het herstel van dat pad werd zo’n acht jaar geleden door de gemeente al groots aangekondigd maar kwam nimmer van de grond door allerlei problemen met diverse grondeigenaren.

Nerja Playa Calahonda 2020Playa Calahonda in Nerja. Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s