Guardia Civil bekeurt bijna vierduizend automobilisten

NERJA – Agenten van de Guardia Civil hebben in Spanje afgelopen weekeinde bijna vierduizend automobilisten bekeuringen uitgeschreven wegens overtredingen van de, gedurende de noodtoestand, geldende regels. Veel daarvan werden uitgeschreven omdat mensen, ondanks het huidige verplaatsingsverbod,  tóch de weg opgingen naar hun tweede huis aan de kust.

Bij de uitgevoerde controles op naleving van de regels werden het afgelopen weekeinde in Spanje meer dan zestigduizend personen gecontroleerd. Daarvan ging ruim zeven procent op de bon wegens het overtreden van de regels gedurende de noodtoestand, 21 personen werden gearresteerd wegens ‘verzet of ongehoorzaamheid’.

Sinds het begin van de noodtoestand zijn er nu ruim negenhonderd arrestaties verricht en zijn er meer dan 102.000 bekeuringen uitgeschreven. Deze gegevens werden dinsdag door het Ministerie van Binnenlandse zaken in Spanje geopenbaard.

Guardia dogs 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s