Feria de San Antón Abad in Maro

MARO – In het, tot de gemeente Nerja behorende, kustdorp Maro wordt komende week weer het jaarlijkse Feria de San Antón Abad gevierd. Het traditionele feest is een eerbetoon aan de lokale beschermheilige en begint donderdag 16 januari rond 18.00 uur met een dienst en kransleggingen bij de Iglesia de Las Maravillas.

Vanaf 19.00 uur worden er overal in het dorp vreugdevuren ontstoken, trekken er muziekkorpsen door de straten en wordt er in het centrum van het dorp gedanst in feesttenten, op klanken van diverse bands. Op vrijdag 17 januari is het vanaf het middaguur feest in Maro met veel activiteiten voor kinderen én volwassenen rond het centrale Plaza de la Iglesia.

Ook op zaterdag 18 januari staat Maro nog in het teken van het Feria de San Antón Abad. Vanaf circa 11.00 uur in de ochtend trekt de Grupo Brass Town door de straten van het kustdorp, vanaf 13.00 uur is de gemeentelijke feesttent in het centrum het toneel van diverse optredens: onder meer de dansgroepen Grupo de Baile de Christian, Grupo de Baile de Ángela en de Grupo Tocando al Aire komen daarbij in actie.

 

Maro San Anton

2 gedachten over “Feria de San Antón Abad in Maro

  1. Vilgens navraag in Maro is het feest van sant Antin naar het weekend verplaatst: vrijdagavond is de processie met vuurwerk en zaterdagavond de traditionele 🔥 in de straten. Dit volgens de uitbaters van het cafeetje bij de kerk in Maro.

    Like

  2. Tot op heden is daar geen enkele officiële bevestiging van te vinden; overal is vooralsnog sprake van donderdag 16 en vrijdag 17 januari. Ook de gemeente Nerja (waaronder Maro valt) heeft tot op dit moment nog geen melding gemaakt van een eventuele verplaatsing qua data. We blijven alert, dank voor de melding.
    EDIT: naar nu blijkt zijn er (volgens niet-officiële bronnen) op zaterdag 18 januari ook nog activiteiten, het bericht is daarmee inmiddels aangevuld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s