Frigiliana viert Día de San Sebastián

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana eert op zondag 19 en maandag 20 januari de lokale beschermheilige San Sebastián. Dit gebeurt met een aantal traditionele gebruiken, waaronder een indrukwekkende processie door het dorp, vuurwerk, muziek en dans.

De Día de San Sebastián wordt zondag 19 januari geopend met een heilige mis in La Iglesia de San Antonio de Padua (17.30 uur), het feest barst zondag rond 20.30 uur los op het Parque de Andalucía met daarbij diverse optredens.

Maandagmiddag 20 januari staan er vanaf 12.30 uur allerlei activiteiten voor kinderen op de rol, vanaf 15.00 uur komen de volwassenen weer aan bod met dansoptredens en muziekgroepen. Vanaf 18.45 uur trekt de traditionele en plechtige processie ter ere van San Sebastián door de straten van het bergdorp, hetgeen wordt afgesloten met een vuurwerkspektakel vanaf het Parque de Andalucía.

Frigiliana San Sebastian 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s