Promotie voor Granada CF, Málaga CF naar play-offs

GRANADA/MALAGA – Voetbalclub Málaga CF heeft zich dinsdagavond, ondanks een rode kaart voor de Argentijnse aanvaller Gustavo Blanco Leschuk kort na rust, met nog één competitiewedstrijd in de Segunda División te gaan geplaatst voor de play-offs. Dit gebeurde na een zwaarbevochten 1-2 winst op directe concurrent Albacete.

‘Buurman’ Granada deed het nóg beter: de club had aan een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca genoeg om zich te verzekeren van de tweede plaats op de ranglijst én de daarbij behorende promotie naar de Primera División. Granada kroop daarbij door het oog van de naald: een treffer van Fede (echte naam Federico San Emetrio Díaz) bracht de ploeg één minuut voor tijd naast de thuisclub en voorkwam daarmee een nederlaag.

Málaga nam na een kwartier spelen de leiding tegen de andere subtopper Albacete. Javier Ontiveros bracht de blauw-witten op voorsprong. Vlak na rust verdubbelde de Senegalees Alfred N’Diaye de marge. De Oekraïner Roman Zozulya bracht de spanning vijf minuten later met een treffer voor Albacete nog wel terug maar verder kwam de thuisclub niet.

AlbaceteMalaga

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s