Feria de Frigiliana nadert

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana viert in juni de 52ste  editie van het jaarlijkse dorpsfeest. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni op de rol.

De editie van 2019 begint woensdagavond 12 juni met de verkiezing tot koningin en prins van het Feria in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas (22.00 uur) en wordt op de slotdag traditioneel afgesloten met een groot vuurwerk.

Tussendoor staan er tal van activiteiten op de rol. Enkele hoogtepunten zijn daarbij het Fiesta del Agua (een gigantische en spectaculaire water- en schuimglijbaan, die door de straten van het oude centrum van bergdorp voert) op zondag 16 juni (vanaf 12.00 uur in de middag) en diverse optredens in de gemeentelijke feesttent op het Plaza de las 3 Culturas. Bol van traditie staat de Día de San Antonio de Padua op 13 juni, welke tegen de middag begint met heilige mis en waarin vervolgens een ‘bedevaart’ wordt gemaakt vanuit het dorp naar de Río Higuerón. Veel ruiters en amazones, gehuld in fraaie klederdracht, omzomen deze processie.

Vrijdag 14 juni geldt daarbij als dé grote feestnacht, waarbij het laatste live-optreden om 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag begint. De exacte programmering wordt binnenkort op deze website geplaatst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s