Frigiliana viert Día de San Sebastián

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana eert op zaterdag 19 en zondag 20 januari de lokale beschermheilige San Sebastián. Dit gebeurt met een aantal traditionele gebruiken, waaronder een indrukwekkende processie door het dorp, vuurwerk, muziek en dans.

De Día de San Sebastián wordt zaterdag geopend met een heilige mis in de lokale kerk, het feest barst zondag rond 12.00 uur los op het Parque de Andalucía met onder meer een optreden van de dansgroep Ángela Muñoz. De middag wordt gevuld met allerlei activiteiten voor kinderen.

Vanaf 19.45 uur trekt de traditionele en plechtige processie ter ere van San Sebastián door de straten van het bergdorp, hetgeen wordt afgesloten met een vuurwerkspektakel vanaf het Parque de Andalucía.

frigiliana san sebastian 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s