Verscherpte verkeersregels per 1 januari van kracht

NERJA – Weggebruikers in Spanje dienen er rekening mee te houden dat er per 1 januari 2019 een aantal verkeersregels zijn verscherpt en aangepast. Een van de belangrijkste wijzigingen is de verlaging van de maximum snelheid op secundaire wegen van honderd naar negentig kilometer per uur.

Ook zijn de boetes in veel gevallen verscherpt: naast een hoger bekeuringsbedrag worden er meer strafpunten berekend, wat bij overschrijding van de limiet kan leiden tot intrekking van de rijbevoegdheid. Zo is de sanctie op het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden (vooral voor het gebruik van WhatsApp, mail en chatprogramma’s) aanzienlijk aangescherpt en is het aantal strafpunten daarvoor verdrievoudigd (van twee naar zes).

De Guardia Civil is van plan de komende maanden intensief te controleren door middel van radarcontroles en het meer inzetten van agenten voor zogeheten ‘vliegende controles’.

Policia Controles

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s