Nieuwjaarsfeest Nerja op Balcón de Europa

NERJA – In Nerja wordt het nieuwe jaar traditioneel ingeluid met een openlucht party op het Balcón de Europa. Dit gebeurt al jaren met live muziek vanaf de jaarwisseling en een gemeentelijke vuurwerkshow. Deze wordt afgestoken vanaf het strand en vanaf het Balcón en biedt jaarlijks voor duizenden mensen een schitterend schouwspel boven de Middellandse Zee-kust.

Op het Balcón worden jaarlijks drie bars geïnstalleerd waar drank kan worden gekocht. Traditie is in Spanje ook het eten van twaalf druiven: op elke slag van de El Salvador-kerkklok dient er één druif naar binnen gewerkt te worden, één voor geluk en voorspoed in iedere maand van het komende jaar. In de supermarkten in Nerja zijn vrijwel overal deze dagen speciale ‘oudjaars-blikjes’ met twaalf druiven voor dit doel verkrijgbaar.

Het bekijken van de gemeentelijke vuurwerkshow vanaf het Balcón de Europa is een unieke ervaring met het imposante kleuren- en lichtspel boven het water van de Middellandse Zee en kustlijn van Nerja. Het feest begint op maandag 31 december rond 23.00 uur waarbij de bands Silver Fork en Los Electroduendes optreden.

In Maro is er rond middernacht een party op het Plaza de la Iglesia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s