Nerja bereidt zich voor op San Juan-nacht

NERJA – Nerja is klaar voor de viering van de San Juan-nacht, het grootste jaarlijkse feest van alle Spaanstalige landen ter wereld. Het feest vindt zijn oorsprong in het eren van de zee als brenger van voedsel en de behouden thuiskomst van vissers en allerhande zeelieden. Het feest, jaarlijks in de nacht van 23 op 24 juni, geldt tevens als enige periode gedurende een jaar waarin het overnachten in tenten op de stranden en het stoken van kampvuren is toegestaan.

In Nerja zijn  vooral de stranden van Burriana (voor de buitenlanders en vakantiegangers) en Playazo (vooral voor de lokale jeugd) de ‘places to be’. Op Burriana beginnen de eerste festiviteiten op de strand rond 21.30 uur op de avond van zaterdag 23 juni. Om middernacht wordt de ‘Jua’ (een metershoge ‘duivel’ van stro en takken) in brand gestoken, tevens het sein voor velen om een soort van ‘nieuwjaarsduik’ in de zee te doen.

De band Nexo zal hierna zorgen voor het muzikale vervolg op het strand van Burriana, waar tot diep in de nacht feest wordt gevierd. De tenten, barbecues en andere artikelen dienen voor zondagavond 24 juni 18.00 uur te zijn verwijderd.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s