Feria de Frigiliana in volle gang

FRIGILIANA – In het bergdorp Frigiliana is de 51ste editie van het jaarlijkse dorpsfeest afgelopen weekeinde in volle gang geschoten. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van vrijdag 8 tot en met woensdag 13 juni op de rol.

Maandag 11 juni staat in het teken van diverse kinderspelen, in de avonduren zijn er optredens van de groep Los Elegidos en de zanger Dani Vicario in de gemeentelijke feesttent. Dinsdag 12 juni staan vooral de ouderen centraal in Frigiliana, waarbij in de avonduren wordt opgetreden door het Orquesta Antídoro en de finalist van het tv-programma ‘Yo soy del sur’, Salvador García El Pitu.

Op de slotdag, woensdag 13 juni, wordt de Día de San Antonio de Padua gevierd met een heilige mis, waarna rond 11.30 uur de befaamde Romería de San Antonio-processie volgt en het feest wederom losbarst. Muzikale medewerking wordt onder meer verleend door de lokaal vermaarde muziekgroep Nuevo Compás en dansgroepen van de dansschool Ángela Muñoz. In de avonduren volgt er een optreden van de band Midnight Mechanics in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas als muzikale afsluiting, gevolgd door een middernachtelijk vuurwerk.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s