Programmering Feria de Frigiliana 2018

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana viert over anderhalve week de 51ste  editie van het jaarlijkse dorpsfeest. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van vrijdag 8 tot en met woensdag 13 juni op de rol. De editie van 2018 begint vrijdagavond 8 juni met de verkiezing tot koningin en prins van het Feria in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas (22.00 uur) en wordt op woensdag 13 juni rond middernacht afgesloten met een groot vuurwerk.

Tussendoor staan er tal van activiteiten op de rol. Enkele hoogtepunten zijn daarbij het Fiesta del Agua (een gigantische en spectaculaire water- en schuimglijbaan, die door de straten van het oude centrum van bergdorp voert) op zondag 10 juni (vanaf 12.00 uur in de middag), een optreden van de Andalusische rockband Medina Azahara (gemeentelijke feesttent, gratis toegang) om  23.00 uur en een aansluitende show van de band Los Electroduendes.

Maandag 11 juni staat in het teken van diverse kinderspelen, in de avonduren zijn er optredens van de groep Los Elegidos en de zanger Dani Vicario in de gemeentelijke feesttent. Dinsdag 12 juni staan vooral de ouderen centraal in Frigiliana, waarbij in de avonduren wordt opgetreden door het Orquesta Antídoro en de finalist van het tv-programma ‘Yo soy del sur’, Salvador García El Pitu.

Op de slotdag, woensdag 13 juni, wordt de Día de San Antonio de Padua gevierd met een heilige mis, waarna rond 11.30 uur de befaamde Romería de San Antonio-processie volgt en het feest wederom losbarst. Medewerking wordt onder meer verleend door de lokaal vermaarde muziekgroep Nuevo Compás en dansgroepen van de dansschool Ángela Muñoz. In de avonduren volgt er een optreden van de band Midnight Mechanics in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas als muzikale afsluiting, gevolgd door een middernachtelijk vuurwerk.

Frigiliana feria 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s