Jaarlijkse viering Feria de Frigiliana nadert

FRIGILIANA – Het jaarlijkse dorpsfeest van Frigiliana, het Feria de Frigiliana, nadert met rasse schreden. Het spectaculaire feest in het bergdorp boven Nerja staat dit jaar van vrijdag 8 tot en met woensdag 13 juni op het programma.

Waar jarenlang het stierenrennen door de nauwe straten van Frigiliana hét hoogtepunt was van het festival, is dit zes jaar geleden onder politieke druk van het programma afgevoerd. Vier jaar geleden werd in de ‘Carrera de Autos Locos’ een passende vervanger gevonden. Deze knotsgekke race met ‘zeepkisten’ en andere, niet motorisch aangedreven, voortuigen is dit jaar losgekoppeld van het Feria en gepland op zondag 13 mei.

Tijdens het Feria de Frigiliana is er wél weer het inmiddels traditionele ‘schuimfestival’ op zondag 10 juni (van circa 10.00 tot 12.00 uur) geprogrammeerd, waarbij deelnemers in allerlei vreemdsoortige uitrustingen over een lange glijbaan vanuit het hooggelegen gedeelte van het dorp naar beneden glijden.

Frgiliana Feria 2018

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s