Nerja viert Día de la Cruz

NERJA – Nerja viert donderdag 3 mei de traditionele Día de la Cruz. Deze dag, jaarlijks op 3 mei, wordt in geheel Andalusië gevierd. Daarbij worden door de aanwonenden van straten, pleinen en buurten kruisen gebouwd met vooral veel bloemenpracht. Dit jaar staan er in Nerja op deze dag tien opgetuigde kruisen op verschillende locaties.

Traditioneel worden deze bezocht door commissies, muziekkorpsen en dansgroepen, die bij die rondgang van kruis naar kruis naar trekken en deze beoordelen (en veelal ook een hapje en drankje krijgen toegeschoven door de kruisbouwers). Dit levert jaarlijks een fraai spektakel op dat ook veel toeristen trekt.

In de Axarquía-regio worden daarbij ook demonstraties geven over het maken van de zogeheten ‘Arropia’, een van oorsprong Moorse zoete lekkernij die vroeger vooral in plaatsen met suikerfabrieken (onder meer Nerja, Frigiliana en Torrox) veel werd gemaakt op dorpsfeesten van een soort zoete pasta met stroop en caramel.

De kruisen in Nerja zijn op donderdag 3 mei te vinden op de C/Antonio Millón/hoek C/Chaparil; C/Chaparil (Peña Nerjeña); C/Diputación, (Giner de los Ríos); C/Diputación (CPA de mayores de Nerja); C/Nueva; C/Jorge Guillén; C/Antonio Ferrádis, (CEIO Maestro Joaquín Herrera); C/Pintada en het Plaza de Maro. De gemeente draagt zorgt voor het kruis op het Balcón de Europa.

Nerja Dia de la Cruz 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s