Film ‘La Mort de Louis XIV’ in Centro Cultural

NERJA – Op initiatief van de lokale Cineclub uit Nerja wordt zondag 15 april in het Centro Cultural Villa de Nerja, aan de Calle Granada 45 in de binnenstad, de film ‘La Mort de Louis XIV’ van de regisseur Albert Serra vertoond. Deze Frans/Spaanse productie uit 2016 is te zien in de originele (Franse) versie en voorzien van Engelse ondertiteling.

De film duurt  1 uur en 55 minuten, de hoofdrollen worden vertolkt door Jean-Pierre Léaud (Lodewijk XIV), Patrick d’Assumçao, Bernard Belin, Irène Silvagni en Marc Susini. De historische dramafilm gaat over de ‘Zonnekoning’ van Frankrijk en Navarre, die in 1715 bij terugkeer van een jacht een hevige pijn in zijn been voelt. Dit blijkt het begin te zijn van een lange lijdensweg voor de koning, die bij zijn dood zijn land in een desastreuze toestand achterliet.

De voorstelling begint om 17.00 uur, de entreeprijs bedraagt 6 euro per persoon (inclusief één consumptie).

CCN Film La Mort de LouisXIV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s