Degradatie dreigt voor Málaga CF na nieuwe nederlaag

LA CORUNA – De Andalusische voetbalclub Málaga CF kan degradatie uit de hoogste Spaanse voetbalafdeling, na het verlies van vrijdagavond bij mede-degradatiekandidaat Deportivo La Coruña (3-2) nog louter theoretisch ontlopen. In een hectische slotfase trok de club van de Nederlandse trainer Clarence Seedorf aan het langste eind, ondanks fel aandringen van de in oranje gehulde Málaga-spelers.

Door het nieuwe verlies staat Málaga CF nu laatste (twintigste) met zeventien punten, vier punten achter Las Palmas (dat dit weekeinde nog moet spelen) en zes punten achter Deportivo. De kloof met de veilige zeventiende plaats (momenteel bezet door Levante, dat ook één wedstrijd minder heeft gespeeld) is inmiddels uitgegroeid tot elf punten. Málaga heeft nog zeven wedstrijden voor de boeg.

Deportivo nam vrijdagavond al na zes minuten spelen de leiding, toen Lucas Pérez Martinez een strafschop benutte. Kort voor rust bracht de Braziliaan Guilherme Dos Santos Torres beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft nam de thuisclub opnieuw een voorsprong na een razendsnel uitgespeelde aanval via Ádrian López Álvarez, maar de Uruguayaan Diego Rolan bracht Málaga drie minuten opnieuw langszij. De winnende treffer werd vier minuten voor tijd binnen gewerkt door opnieuw Ádrian Lopez Álvarez.

Malaka Fans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s