Uitgestelde Día del Pedal op zondag

NERJA – De jaarlijkse Día de Pedal, een fietsspektakel vanaf het Balcón de Europa, staat dit jaar voor zondag 11 maart op de rol. Het evenement werd op de vaste dag, 28 februari en daarmee traditiegetrouw gekoppeld aan de viering van de Día de Andalucía, uitgesteld wegens regenval. Dit jaar staat de 30ste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens meer dan tweeduizend deelnemers (recordaantal deelnemers: 2.374 in 2013). De Día del Pedal voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours (lengte: vier kilometer) door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Wel is het dragen van een helm (voor kinderen jonger dan zestien jaar) verplicht. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad. De aanvangstijd is op zijn zachtst gezegd variabel. Officieel is dat 12.00 uur maar ervaringen uit het verleden leren dat het zo maar anderhalf uur later kan zijn voordat de bonte stoet zich in beweging zet.

  • De route:
  • Balcón de Europa – Plaza Cavana – C/Diputación – C/Castilla Pérez – Avenida Mediterráneo – C/Antionio Ferrándis – C/Antonio Millón waar een eerste stop is ingelast.
  • Vervolgens  zet het kleurrijke ‘peloton’ zich in weer beweging via de C/Chaparil, C/Almería, rotonde bij de Supersol-vestiging waar opnieuw een stop is gepland.
  • Daarna volgen de Calles San Miguel, Alejandro Bueno, Herrera Oria, Ruperto Andúez, Torrox en Rodríguez Acosta richting de laatste tussenstop bij de rotonde voor Hotel Parador de Nerja.
  • Het laatste stuk voert de deelnemers over de Calle Carabeo en de Calle Pintada, terug omlaag naar het Balcón de Europa.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s